Program

24. 10. 2019

08.15-09.00

Registrace

09.15-10.00

Agenturní zaměstnávání z pohledu práv a povinností mistra

„Zaměstnavatel má obvykle takové zaměstnance, jaké si zaslouží." (J. Paul Getty)

 

Počet volných pracovních pozic stále stoupá. Jednou z možností, jak mohou podniky řešit nedostatek pracovních sil, je spolupráce s personální agenturou. Agenturní zaměstnávání však nemusí být až tím posledním řešením pro období krize. Přináší firmám mnoho výhod, díky kterým se stává celosvětovým trendem. Zjistěte, podle jakých kritérií si vybrat personální agenturu a na co si dávat pozor při uzavírání smluv.

  • Vladimír Černý, lektor a expert v oblastech pracovněprávních vztahů a kolektivního vyjednávání
10.00-10.45

Mistr v roli manažera

„Lidé neopouštějí špatné podniky, ale špatné šéfy." (Marcus Buckingham) 

 

Přesun na vedoucí pozici není malý krok, ale velký skok. Jako lídři se dostáváte denně do obtížných situací, v nichž jste chtě nechtě hlavními herci. Když se objeví problém, jste to vy, na koho se lidé obrací. Schopnosti vedoucího mají velký vliv na fungování lidí v podniku. Jednou z chyb, které se šéfové dopouštějí, je nevhodný styl vedení lidí. Mnoho šéfů volí direktivní styl, který není ten nejlepší. V podstatě jen delegují úkoly a kontrolují. Pochvala přitom dokáže z lidí dostat daleko více než přísná kritika. Důvěra vede k odpovědnosti daleko více než přehnaná kontrola.

10.45-11.10

Coffee break

10.45-11.10

Doprovodný program

Virtuální realita ve výrobním procesu

Ukázka zaškolování a vzdělávání zaměstnanců s využitím virtuální a rozšířené reality pomocí speciálních brýlí.

11.10-12.00

Panelová diskuse: Procesy a jejich porušování v praxi

„Osvojte si pravidla jako profesionálové, abyste je mohli porušovat jako umělci." Pablo Picasso

 

Teorie a praxe jsou dvě různé věci. To, že známe předepsané procesy, ještě neznamená, že je stoprocentně dodržujeme. Proč lidé porušují pravidla? Jaké odchylky a chyby ještě můžeme tolerovat? Diskuse se dotkne i teorie rozbitých oken, která tvrdí, že pokud se zaměstnavatel nestará o pracovní prostředí, nebudou se o ně starat ani zaměstnanci.  Účastníci budou sdílet konkrétní situace z vlastní praxe, které nastaly a které museli narovnávat.

  • Michal Šimon, vedoucí katedry průmyslového inženýrství na Fakultě strojní, Západočeská univerzita v Plzni
  • Tomáš Gattringer, ředitel výroby, EvoBus Česká Republika s.r.o.
  • Michal Flachs, trenér stáčíren, Plzeňský Prazdroj, a.s.
12.00-12.45

Setkání s emeritním vrchním sládkem Plzeňského Prazdroje

Jakou proměnou prošla profese sládka v průběhu posledních desetiletí? Jak se měnila její prestiž?  Jaký vliv měly politické, ekonomické, společenské a technologické změny na každodenní práci v pivovaru? Poslechněte si příběh emeritního vrchního sládka.

  • Václav Berka, emeritní vrchní sládek, Plzeňský Prazdroj, a.s.
12.45-13.45

Oběd

13.45-15.55

Exkurze do pivovaru Plzeňský Prazdroj

Začneme ve stáčírně, která patří mezi nejmodernější v Evropě a její kapacita je 120 000 lahví za hodinu. Dále vás prohlídková trasa zavede do expozice, kde poznáte všechny ingredience, z nichž se pivo vaří, včetně chmele a sladu ze speciální odrůdy českého ječmene. Představíme vám varnu, ve které byla uvařena první várka plzeňského piva v první polovině 19. století. Uvidíte také varnu z počátku 20. století, kde vám ukážeme unikátní proces výroby plzeňského piva, a nejmodernější varnu, v níž se dodnes dodržují tradiční postupy za použití nových technologií. Prohlídka vás provede také pivovarskými sklepy a jejím vrcholem bude degustace nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell načepovaného přímo z dubového ležáckého sudu.

13.45-15.25

Exkurze: 1. skupina

14.00-15.40

Exkurze: 2. skupina

14.15-15.55

Exkurze: 3. skupina

15.55-16.15

Coffee break

16.15-17.00

Škola čepování piva

Sládek pivo vaří, ale výčepní ho dělá. Proto si vyzkoušíte také čepování piva. Postavíte za výčep a naučte se čepovat hladinku piva Pilsner Urquell pod vedením pivovarského odborníka.

Registrovat Stáhnout program v PDF